TĚSTOVINY S KRÉMOVOU DÝŇOVOU OMÁČKOU

Připraveno ve spolupráci s BILLA CZ

Jak už jsem slibovala v předchozím příspěvku, připravila jsem pro Vás nové sezónní recepty s dýní. Tím dnešním jsou krémové těstoviny s omáčkou z dýňového pyré a rajčat.

Dýňové pyré připravuji tak, že si dýni (hokkaido) omyji, očistím, rozříznu na dvě poloviny, nakrojenou částí položím na plech vystlaný pečicím papírem a při 200° nechám péct, dokud dýně krásně nezměkne. Pak už jen odstraním slupku a měkkou dýni rozmixuji.

Recept je po delší odlmce vhodný také pro vegany, tak doufám, že se Vám líbí a pokud jej vyzkoušíte, bude také chutnat!

Užívejte podzim!🖤

Suroviny na 4 porce:

200g dýňového pyré
1 lžíce řepkového oleje (nebo jiného tuku na smažení)
1 menší cibule nakrájená na kostičky
2 stroužky česneku nakrájené nadrobno
1/2 plechovky krájených rajčat
250ml zeleninového vývaru
3/4 lžičky soli
špetka chilli
1/4 lžičky sušené bazalky (nebo pár lístků čerstvé pokud máte)

K servírování:
4 porce oblíbených těstovin
100g listového špenátu
hrst vlašských ořechů

Postup:

V hrnci rozpálíme lžíci oleje, přidáme cibuli a za stálého míchání opékáme asi dvě minuty.
Přidáme česnek, teplotu snížíme zhruba na polovinu a opékáme asi další dvě minuty.

Přidáme dýňové pyré, krájená rajčata a zeleninový vývar a celou směs důkladně promícháme a dochutíme kořením.
Za stálého míchání směs chvíli povaříme, následně tyčovým mixérem rozmixujeme do hladka a v případě potřeby ještě dochutíme.

Těstoviny uvaříme podle návodu a smícháme s hotovou omáčkou.
Promícháme s lístky špenátu, zasypeme oříšky a podáváme.

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..