My Healthy Moment

Těstoviny s omáčkou z červené čočky a rajčat

Mým aktuálním problémem je fakt, že od doby, co jsem si založila blog, nepokukuji v obchodech po ničem jiném tolik, jako po hezkém nádobí, roztomilých utěrkách nebo dokonce kuchyňských zástěrách (pořád nechápu, jak může mít někdo problém s dárky pro mě! Vždyť mně stačí prostý talíř a padám k nohám:D).
Tím pádem se skoro pravidelně stává, že jakmile vkročím do nějakého obchodu s oblečením, jsem už zhruba po 2 minutách otrávená a se slovy typu: „však je všude pořád to samé“ opouštím území a mířím do kuchyňských potřeb – kde vlastně vůbec není pořád to samé, hm hm.
Nicméně! Před nedávnem jsem při svém dopoledním kafíčkování došla k závěru, že naše město je na takové každodenní toulky příliš malé a všechny mističky a talířky už znám natolik dobře, že přesně vím, kam v daném obchodě patří, a tudíž je na čase navštívit starý dobrý internet a trochu se odvázat. Juhuuu, internetová party zubařů. Držte si klobouky!
A tak se stalo, že se můj skromný noťas po dlouhé době zase pořádně nažhavil – a spolu s ním i sama peněženka. O jéje.
Ale člověk si musí dělat radost no ne! A vy se tak aspoň můžete těšit na fůru nových receptů, protože ty talíře mi jen tak na výstavce stát nebudou! Na to byly až moc drahé!
Prosím fanfáry, přichází první z nich: Nádherný rustikální hluboký talíř s famózní pokrývkou jeho chladného těla ve stylu
těstovin s omáčkou z červené čočky a rajčat.


S klidným srdcem mohu říct, že jsem na tuto omáčku opravdu pyšná. Je jednoduchá, chuťově moc dobrá a co víc! Dokonce i pěkně bohatá na bílkoviny.


Obrovskou výhodou navíc je, že se dá úplně v klidu zdlábnout s těstovinami i za studena, což si myslím, že ocení obzvláště ti z Vás, kteří nemají přes den možnost jídlo ohřívat, anebo dokonce ti, na které horké dny působí tak, že při jezení něčeho teplého mají pocit, že každou chvíli snad kompletně vyprahnou.


Rozhodně ji musíte vyzkoušet! A pak se mi hlavně nezapomenout pochlubit! Každá Vaše zpráva, nebo fotka jídla podle mého receptu mi vždycky neuvěřitelně rozzáří den! Jste prostě boží! A já Vám moc moc děkuji ♥

Suroviny na 2-3 porce:

Na omáčku:
80g neuvařené červené čočky
1 plechovka loupaných rajčat (případně asi 3 větší rajčata, spařená horkou vodou a zbavena slupky)
lžíce rajčatového protlaku
30g najemno nastrouhané mrkve
1 stroužek česneku
1 cibule nakrájená na kostičky
1 lžička Ghí (případně jiného tuku na smažení)
asi 1 lžíce rýžového sirupu (nebo jiného sladidla podle chuti)
1 lžíce oregana
1 lžíce drcené nebo čerstvé bazalky
½ lžičky drceného chilli
sůl podle chuti

Těstoviny:
200-250g neuvařených těstovin

Postup:

Červenou čočku uvaříme podle návodu, slijeme a dáme stranou.
Na pánvi rozehřejeme Ghí, zpěníme na kostičky nakrájenou cibulku, přidáme prolisovaný česnek a opékáme dozlatova.
Tyčovým mixerem rozmixujeme rajčata, smícháme s rajčatovým protlakem a nastrouhanou mrkví a přelijeme na pánev.
Rajčatovou omáčku dochutíme lžící rýžového sirupu a solí podle chuti, přidáme oregano s bazalkou a chilli a důkladně promícháme.
Teplotu plotny stáhneme na střední stupeň a za občasného míchání vaříme asi 10-15 minut.
K hotové omáčce přimícháme červenou čočku, důkladně promícháme a podáváme s uvařenými těstovinami.

MOHLO BY SE VÁM TAKÉ LÍBIT

1 Komentář

  1. Odpovědět

    Tasty

    Červen 26, 2017

    Ta vypadá skvěle 🙂 a talíř taky 😀
    Taky nechápu, jak u mě někdo může mít problém s dárky 😀 Buď mi dejte jídlo a nebo cokoliv, co má na sobě myš 😀

OKOMENTOVAT