My Healthy Moment

Těstoviny s pestem z červené řepy

Mnozí z Vás si již určitě stačili všimnout, že jsem poněkud časově zaneprázdněný člověk. A to jak přes semestr, kdy se snažím skloubit haldy učení s chvilkami pro sebe a svůj blog, tak přes měsíce volna, kdy naopak pobíhám z jedné práce do druhé a šetřím penízky na další zásoby kávy a dobrého jídla, které jsou opravdovou nutností ve dnech učícího teroru.

Musím říct, že za poslední měsíc jsem si vyzkoušela pracovat snad už úplně všude (a teď ale nechci ať to vyzní, že jsem moc fajnová a nic pro mě není dost dobré – šlo vždycky spíše o takovou jednorázovou výpomoc!).
Stala se ze mě na pár dní barmanka a servírka, asistentka prodeje v obchodě s oblečením, stejně tak i s botami (šílené! neustále jsem chodila po prodejně a vybírala si boty:D:D) a co víc: „mladá paní zubařka“ (více o mé prázdninové praxi si můžete přečíst zde).

A i přesto, že se stávalo (a ještě stále občas stává), že jsem domů přiběhla úplně vyřízená po 12ti hodinách stání na nohách a měla chuť jít akorát tak do horké vany a hned posléze do postele, nikdy jsem se nepřipravila o navaření jídel na další pracovní den. Jídlo si do práce chystám vždycky (má první otázka při nástupu je většinou: máte tu lednici?). Kupovat si o polední přestávce něco v nějakém rychlém občerstvení mi totiž přijde jako naprostá zbytečnost a hlavně! VYHOZENÉ PENÍZE. A tak jsou má jídla většinou pekelně rychlá a jednoduchá! A i přesto pekelně dobrá. Třeba jako tyto růžové těstoviny.
A že v práci (nejen) díky své barvě sklidily obrovský úspěch, to Vám snad ani říkat nemusím!

O tom, jak miluji červenou řepu, jsem se tu rozepisovala už několikrát. Je to taková má růžová bohyně kořenové zeleniny, se kterou neustále hrozně ráda experimentuji. A zatím pokaždé úspěšně (ťukám).

Pesto jsem si připravila ze dvou mnou osvědčených surovin, které na mých chuťových pohárcích spolu s řepou tvoří pokaždé fantastickou trojku. Z vlašských oříšků (ale vy můžete určitě použít třeba mandle nebo jiné oblíbené oříšky) a strouhaného parmezánu.

Doporučuji si pesto smíchat s těstovinami ještě teplými, aby se sýr krásně rozpustil a vytvořil tak nádherně krémovou konzistenci.

Ani nevíte, jak už se mi zase sbíhají sliny. Tak jdem na to!

Suroviny na 2-3 porce:

Na pesto:
1 středně velká uvařená řepa
40g strouhaného parmezánu (nebo jiného tvrdého sýru)
cca 10-15 vlašských ořechů
stroužek česneku
lžíce konopného/olivového oleje
sůl a pepř

+uvařené těstoviny

Postup:

Všechny ingredience na pesto vložíme do mixéru a mixujeme, dokud se nám neutvoří hladká konzistence.
Hotové pesto smícháme s ještě teplými uvařenými těstovinami, ozdobíme vlašskými oříšky a trochou sýra a podáváme.

MOHLO BY SE VÁM TAKÉ LÍBIT

OKOMENTOVAT