Těstoviny s rajčatovou omáčkou a hovězím masem

Připraveno ve spolupráci s Billa CZ

Když mi zhruba před týdnem, při posezení s přáteli nad pravou italskou pizzou v jedné z vyhlášených tamních restaurací, přišel e-mail, zda-li bych dokázala do svého příštího receptu pro Billu zakomponovat čerstvá rajčata, věděla jsem při pohlédnutí na stoly ostatních strávníků restaurace téměř ihned, čím má kuchyně po návratu zpátky domů provoní.

Těstoviny. Rajčatová omáčka.
A maso. Tentokrát i maso, vážení!

Udělat omáčku z čerstvých rajčat není vůbec nic složitého. V letním období navíc, kdy mají rajčata opět tu opravdovou chuť rajčat a ne umělé zimní zeleniny, řekla bych až nezbytné. Ta chuť jednoduše vynikne. O tom žádná.
A hlavně.. Zbavit rajčata slupky a rozmixovat? Já myslím, že snadný, ne?

Co se týče výběru masa, vede mleté hovězí na plné čáře. Klasika, která se k rajčatové omáčce, dle mého, hodí asi úplně nejvíc.

Při výběru těstovin jsem ale naopak svůj oblíbený druh opustila a výjimečně zvolila takový, který jsem ve své kuchyni do této chvíle zatím nezkoušela. Pappardelle.
Nebudu Vám lhát, obstály na výbornou.

A navíc. Jsou extrémně fotogenické!

Tak co. Už máte chuť? 🖤

Suroviny na 3 porce:

250g těstovin v suchém stavu
300g mletého hovězího masa
3 velká rajčata + 1 střední
70g rajčatového protlaku
1-2 lžíce javorového sirupu
1 cibule nakrájená na kostičky
1 lžíce olivového oleje
1 prolisovaný stroužek česneku
sůl, pepř, oregano
lístky čerstvé bazalky

Postup:

Těstoviny uvaříme podle návodu, scedíme a dáme stranou.
Ze tří rajčat připravíme základ rajčatové omáčky: rajčata povrchově nařízneme, spaříme horkou vodou, zbavíme slupky a tyčovým mixerem rozmixujeme.
Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme cibuli a česnek a opékáme do zlatova. Následně přidáme hovězí maso a opékáme do doby, než zcela ztratí původní (růžovou) barvu.
K masu přilijeme rozmixovaná rajčata, přidáme protlak, na kostičky nakrájené čtvrté rajče a dochutíme solí, pepřem, javorovým sirupem a oreganem.
Za občasného míchání směs vaříme na mírném plameni ještě asi 10 minut, přidáme pár lístků bazalky nasekané na jemno a následně smícháme s těstovinami, dokud se ve směsi zcela neobalí.

MOHLO BY SE VÁM TAKÉ LÍBIT

1 Komentář

  1. Odpovědět

    Míša Šislerová

    Srpen 27, 2018

    S pappardelema jsem také ještě nikdy nevařila, ale několikrát jsem je měla v restauraci a jsou výborné. Hlavně se jí mnohem lépe než špagety 🙂 Takovéhle jednoduché rajčatovo masové omáčky miluju 🙂

OKOMENTOVAT