Třešňové muffiny s kokosem

Tak Vám nevím, jestli je teď nějakou mou novou tradicí péct po každém zkouškovém muffiny, ale pokud ano (a že to tak zatím opravdu vypadá), nemám s tím upřímně jediný problém. Odměna je to totiž opravdu příjemná! 😀

Pro ty z Vás, co během několika posledních týdnů nesledovali mé studijní deprese na Instagramu, přináším maličký update. Mám hotovo!
Druhý rok na zubech je ze mnou a já tomu ještě teď ani pořádně nemohu věřit. Jako by to bylo včera, co jsem se po přijímačkách probouzela s hrůzou a myšlenkami na všechny otázky, které jsem zodpověděla špatně. A teď?
Teď se probouzím ze snů, ještě tragičtějších – ze snů, kde zvládám zkoušky. Asi si teď říkáte, co jsem to zase vypustila za nesmysl, vždyť hotové zkoušky jsou přeci radost.
Ale já Vám povídám, takové sny vážně nejsou, ačkoliv se to nemusí zdát, ani trochu sluníčkové. Představa, že se totiž upřímně radujete, utíkáte slavit… a najednou Vás budík v pět ráno vrací zpátky do bolestivé reality. No. Nic moc.

Ale zpátky k muffinům.
Konečně se teď můžu blogu zase věnovat tak, jak bych si přála. A mám na to přesně tři měsíce, než mě pohltí třeťák a já se budu hroutit nad kombinací patoly, patfyz a mikry. Ten, kdo tvrdí že je prvák nejhorší..! Ha. Ha ha. Pojď na medinu, je to fakt sranda.

Což mi teď ale připomíná nesmyslnost té věty „ale zpátky k muffinům“, když jsem od nich zase odskočila ke škole. Vidíte? A nějak takto probíhají moje ústní zkoušky. Skáču od otázky k otázce a doufám, že si toho nikdo nevšimne! 😀

Ale teď už vážně zpátky k muffinům! A asi radši úplně stručně:
Tak! Tady máte recepis! 😀

Suroviny na 12 muffinů:

220g bílého jogurtu
220g vypeckovaných třešní
45g javorového sirupu (příp. medu nebo jiné sladidla)
100ml mléka
2 malá vejce
120g špaldové mouky
50g rozemletých ovesných vloček
10g strouhaného kokosu
lžička prášku do pečiva
¼ lžičky skořice
½ lžičky vanilkového extraktu

na kokosovou drobenku:
1 lžíce kokosového oleje (Lze nahradit rozpuštěným máslem)
1 lžíce javorového sirupu
1 lžíce strouhaného kokosu
1 lžíce ovesných vloček

Postup

Troubu předehřejeme na 170 stupňů, připravíme si formičky na muffiny a jemně je vytřeme kokosovým olejem nebo máslem.
V jedné míse smícháme jogurt, med a vejce, v jiné všechny sypké ingredience.
Třešně rozpůlíme, opatrně přimícháme k sypké směsi a promícháme tak, aby se v mouce důkladně obalily.
Tekutou směs přiléváme k sypké, doředíme mlékem a hotovým těstem plníme formičky.
Smícháme suroviny na kokosovou drobenku a lehce jí každý budoucí muffin posypeme.
Vložíme do trouby a pečeme asi 25-30 minut.
Upečené muffiny necháme vychladnout a podáváme.

MOHLO BY SE VÁM TAKÉ LÍBIT

2 komentáře

  1. Odpovědět

    Míša Šislerová

    Červen 19, 2018

    Mňam, vypadají parádně 🙂 A to jsem si říkala, co bych zrovna mohla z třešní připravit. Dostaly jsme hromadu od babičky a ani to nestíhali zpracovávat, tak jsem většinu poctivě vypeckovala a dala do mrazánku 🙂 Teď je mám aspoń kdykoliv po ruce 🙂

    • Odpovědět

      Alžběta Rohová

      Červen 20, 2018

      hrozně moc děkuji!:) tak se nezapomeň pochlubit, pokud je vyzkoušíš!!:)))

OKOMENTOVAT