VEPŘOVÉ KOTLETY NA ROZMARÝNU A JAVOROVÉM SIRUPU

Slibovala jsem více receptů s masem, a tak mám pro Vás hned jeden další!
Nevím proč, ale připravovat maso na medu nebo javorovém sirupu mě děsně baví. Jsem tedy docela zvědavá, jak (a jestli vůbec😌) osloví i Vás!

Jako přílohu jsem zvolila kuskus se salátkem. Skvěle se budou kotlety hodit ale například i k pečeným bramborám.

Suroviny na 2 porce:

2 plátky vepřových kotlet
lžička sušeného rozmarýnu
lžíce řepkového oleje
30ml javorového sirupu
1 lžička bílého vinného octa
100ml vývaru (nebo vody)
sůl a pepř

K servírování:
kuskus
mix salátů

Postup:

Vepřové kotlety omyjeme, osolíme a opepříme.
Na pánvi rozpálíme řepkový olej, přidáme kotlety a z obou stran je opékáme zhruba 3 minuty.
Hotové kotlety přendáme na talíř.

Na pánev nalijeme javorový sirup, vývar (nebo vodu), rozmarýn a vinný ocet a za stálého míchání krátce povaříme. Podle chuti dobře osolíme.
Kotlety vrátíme zpět na pánev, v omáčce je z obou stran obalíme a podáváme s kuskusem a salátkem.

YOU MIGHT ALSO LIKE

  1. Odpovědět

    Any

    Březen 23, 2020

    Mňam, to vypadá naprosto božsky!!

LEAVE A COMMENT

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..