ZAPEČENÉ GNOCCHI S HOVĚZÍM MASEM, RAJČATOVOU OMÁČKOU A MOZZARELLOU

Suroviny (cca na 3 porce)

  • 500g gnocchi
  • 300g mletého hovězího masa
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1-2 lžíce javorového sirupu (nebo trochu třtinového cukru)
  • lžička sušeného oregana
  • sůl a pepř podle chuti

K servírování:

  • plátky mozzarelly
  • lístky čerstvé bazalky
Postup

Gnocchi uvaříme podle návodu a dáme stranou.

Na pánvi si rozpálíme lžíci másla nebo jiného tuku, přidáme cibuli a česnek a opékáme do zlatova.
Následně přidáme hovězí maso a opékáme do doby, než zcela ztratí původní (růžovou) barvu.

K masu přidáme krájená rajčata, dochutíme solí, pepřem, javorovým sirupem a oreganem. Za občasného míchání vaříme na mírném plameni ještě asi 10 minut

Do hotové omáčky přimícháme uvařené noky.

Polovinu noků v rajčatové omáčce přendáme do zapékací mísy a poklademe plátky mozzarelly a bazalky.
Následně přidáme zbytek noků, překryjeme zbylými plátky mozzarelly a necháme zapéct při 200° asi 10 minut.

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..